Gaziantep Mutfağı

Genel

Bu programda kursiyerlere, hijyen ve sanitasyon kurallarına ve tekniğine uygun olarak; Gaziantep mutfağında kullanılan ham maddeleri tanıyabilme, yemek yapımı için gerekli malzemeyi seçebilme, bunları muhafaza edebilme, Gaziantep Mutfağı yemeklerini yöresel lezzetini bozmadan hazır hale getirebilme bilgi ve becerisi kazandırılır.

Konu Başlıkları

  • Kişisel bakım
  • İşe hazırlık
  • Hijyen ve sanitasyon
  • Besin öğeleri 1
  • Besin öğeleri 2
  • Gaziantep mutfağına özgü börekler
  • Gaziantep mutfağına özgü çorbalar
  • Gaziantep mutfağına özgü dolma ve sarmalar
  • Gaziantep mutfağına özgü kebaplar
  • Gaziantep mutfağına özgü köfteler
  • Gaziantep mutfağına özgü lahmacunlar
  • Gaziantep mutfağına özgü sade ve salçalı tencere yemekleri
  • Gaziantep mutfağına özgü yoğurtlu yemekler
  • Gaziantep mutfağına özgü evde yapılan tatlılar
  • Gaziantep mutfağına özgü cacıklar, piyazlar ve salatalar

İstihdam Alanları

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, Yiyecek İçecek Hizmetleri sektöründe; Gaziantep mutfağı yemeklerini yapan tüm lokanta ve otellerde görev alabilirler.