Aşçı Yardımcısı

Genel

Bu branşta kursiyerelere; hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme işlerinde aşçıya yardımcı olma bilgi ve becerisi kazandırılması hedeflenmektedir.

Konu Başlıkları

  • Kişisel bakım
  • İşe hazırlık
  • Sanitasyon
  • Yiyecek içecek hizmetlerinde HACCP
  • Bulaşık yıkama ve çöp atımı
  • Besin öğeleri - 1
  • Besin öğeleri - 2
  • Besin grupları
  • Sebzeleri pişirmeye hazırlama
  • Sebze garnitürleri
  • Fond ve çorba çeşitleri
  • Yumurta pişirme
  • Basit tatlılar
  • Uluslararası özel çorbalar
  • Soslar - 1
  • Soslar - 2
  • Soslar - 3
  • Patates garnitürleri
  • Etlerin hazırlanması
  • Et yemekleri - 1
  • Et yemekleri - 2
  • Et yemekleri - 3
  • Balıklar
  • Su ürünleri
  • Salata ve salata sosları
  • Pilavlar
  • Makarnalar
  • Kıyılarak yapılan hamurlar
  • Mayalandırılarak yapılan hamurlar
  • Özleştirilerek yapılan hamurlar
  • Çırpılarak yapılan hamurlar
  • Pişirilerek yapılan hamurlar
  • Milföy hamuru
  • Krema, sos, şuruplar

İstihdam Alanları

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında; konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeteryalarda, bar ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.