Aşçı Yardımcısı

Genel

Bu branşta kursiyerelere; hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme işlerinde aşçıya yardımcı olma bilgi ve becerisi kazandırılması hedeflenmektedir.

Konu Başlıkları

  • Kişisel bakım
  • İşe hazırlık
  • Sanitasyon
  • Yiyecek içecek hizmetlerinde HACCP
  • Bulaşık yıkama ve çöp atımı
  • Besin öğeleri - 1
  • Besin öğeleri - 2
  • Besin grupları
  • Sebzeleri pişirmeye hazırlama
  • Sebze garnitürleri
  • Fond ve çorba çeşitleri
  • Yumurta pişirme
  • Basit tatlılar
  • Uluslararası özel çorbalar
  • Soslar - 1
  • Soslar - 2
  • Soslar - 3
  • Patates garnitürleri
  • Etlerin hazırlanması
  • Et yemekleri - 1
  • Et yemekleri - 2
  • Et yemekleri - 3
  • Balıklar
  • Su ürünleri
  • Salata ve salata sosları
  • Pilavlar
  • Makarnalar
  • Kıyılarak yapılan hamurlar
  • Mayalandırılarak yapılan hamurlar
  • Özleştirilerek yapılan hamurlar
  • Çırpılarak yapılan hamurlar
  • Pişirilerek yapılan hamurlar
  • Milföy hamuru
  • Krema, sos, şuruplar

İstihdam Alanları

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında; konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeteryalarda, bar ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.

Kayıt Koşulları (Yeterlilikler)

Okuryazar olmak,

13 yaşını tamamlamış olmak,

Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe(fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.