Yaş Pasta Yapımı

Genel

Bu branşta kursiyerlere; yaş pasta yapımında mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uyarak kendi başına yaş pasta yapıp süsleyebilme bilgi ve becerisi kazandırılmaktadır.

Konu Başlıkları

  • Kişisel bakım
  • İşe hazırlık
  • Sanitasyon
  • Bulaşık yıkama ve çöp atımı
  • Besin öğeleri - 1
  • Besin öğeleri - 2
  • Besin grupları
  • Çırpılarak yapılan hamurlar
  • Krema, sos ve şuruplar
  • Jöle, şekerleme ve çikolatalar
  • Yaş pastalar
  • Dekoratif tekniklerle pasta süsleme
  • Süsleme uygulamaları

İstihdam Alanları

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında; konaklama işletmelerinin pastane bölümlerinde, pastanelerde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında vb. yerlerde çalışabilirler.