Türk Mutfağı

Genel

Her milletin, ülkenin gelenek ve göreneklerine, sahip olduğu kültürel değerlere vealışkanlıklarına göre oluşan kendine özgü bir mutfağı vardır. Türk Mutfağı; uzun vetarihsel gelişim süreci sonucunda ortaya çıkan önemli bir maddi kültür birikimidir.Ülkemizde her bölgede yetişen malzemelere ve bölgenin kültürel özelliğine göreyemekler bölgeyle özdeşleşmiş şekildedir. Yemeklerde yöresel malzemelerkullanılması, kültürel yapıdan etkilenmesi, sunulduğu yörenin örf ve âdetleriniyansıtması nedeniyle çeşitlilik gösterir.

Konu Başlıkları

İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,

Toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarınınhijyenini sağlaması,

Elde / makinede bulaşık yıkama ve bulaşık sonrası çöpleri atması,

Türk mutfağına özgü çorbaları pişirmesi,

Türk mutfağına özgü sebze yemeklerini pişirmesi,

Türk mutfağına özgü kuru baklagil yemeklerini pişirmesi,

Türk mutfağına özgü dolma ve sarmaları pişirmesi,

Türk mutfağına özgü makarna ve pilavları pişirmesi,

Türk mutfağına özgü et ve sakatat yemekleri pişirmesi, 

Türk mutfağına özgü komposto ve hoşafları hazırlaması,

Türk mutfağına özgü tatlıları hazırlaması,

Türk mutfağına özgü hamur işleri hazırlaması,

Türk mutfağına özgü salata çeşitlerini hazırlaması,

Türk mutfağına özgü içecekleri hazırlaması,

Yöresel ekmek çeşitlerini hazırlamasıamaçlanmaktadır.

Kayıt Koşulları (Yeterlilikler)

Okuryazar olmak. 

13 yaşını tamamlamış olmak. 

Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe(fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.

368 SAAT EĞİTİM SÜRESİ