Pide Yapımı

Genel

Bu program hijyen ve sanitasyon kuralları ve iş sağlığı ve iş güvenliğine uygun pide, pide çeşitlerini tekniğine uygun yapıp pişirebilecektir.

Konu Başlıkları

Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği, besin öğeleri besin grupları, hijyen ve sanitasyon, bulaşık yıkama çöp atımı, sebzeleri ve etleri hazırlama, pide ve lahmacun hazırlama, pide ve lahmacun pişirme.

İstihdam Alanları

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler yiyecek içecek hizmetleri alanında; konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, pide kebap ve lahmacun salonlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

Kayıt Koşulları (Yeterlilikler)

Okuryazar olmak.

13 yaşını tamamlamış olmak.

Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe(fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.