Acısıyla Tatlısıyla Gaziantep
Gaziantep mutfağı sınırları aştı
Gaziantep’in UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmesiyle birlikte gastronomi alanında şehir dışından gelen eğitim talepleri arttı.
İstanbul/Kartal Fatma Aliye Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alnında eğitim gören 22 öğrenci ve 5 öğretmen ‘Acısıyla Tatlısıyla Gaziantep’ sloganı ile çıktıkları yolda GASMEK’te 4 günlük bir eğitim aldılar. GASMEK Başaşçısı Hanifi Ekti ise herkesi Gaziantep’e davet ederek; “Gaziantep’in 520’den fazla yemeği var, bunların bilineni belki 20 civarında ama zengin bir yemek kültürümüz var. Gaziantep’e gelip yemeklerini tatmalarını tavsiye ederim.” dedi.